sagiandi

Mágikus erejű gyógynövények az egészség szolgálatában

Biomed termékek tesztelése

2017. szeptember 08. - sagiandi

lev1.jpg

A gyógynövények ereje a „modern gyógyszerek” korában is népszerű és kivívta magának a tiszteletet. Már az ókortól ismertté váltak egyes növények gyógyhatásai, amiket aztán felhasználtak különböző megbetegedések gyógyításához. A középkori Európában az étkezésre és gyógyításra használatos növényeket a nagy gyógynövényligetekben és a szerényebb kiskertekben egyaránt termesztették. A nyomtatás feltalálása után pedig sorra jelentek meg „füvészkönyvek”, s ennek hatására váltak ismertté a gyógynövények egyre szélesebb körben.

A gyógynövények ereje vegyi összetételükből ered. Sok gyógynövény többféle hatóanyagot is tartalmaz, és ezek együttesen, vagy egymást kiegészítve fejtik ki leginkább hatásukat.

Én hiszek a természet erejében, és amikor csak tehetem, a legkülönfélébb problémákra a gyógynövényeket hívom segítségül.

Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy az elmúlt hónapokban a Biomed fantasztikus gyógynövény-krémjeit tesztelhettem. Ismertem a márkát, sok esetben segítettek már a termékei, de most lehetőségem nyílt olyan termékeket is megismerni, melyeket eddig még nem próbáltam ki.

A Biomed Magyarország egyik vezető gyógynövény-krémet fejlesztő- és gyártó vállalata. Termékeik hozzájárulnak életminőségünk javításához, különösen nagy figyelmet fordítanak arra, hogy csak megbízható forrásból ellenőrzött minőségű alapanyagok és hatóanyagok kerüljenek a termékekbe. Közel 20 éve már, hogy a termékek minőségükkel, megbízhatóságukkal és kedvező ár/érték arányukkal a gyógynövény-kedvelő vásárlók szolgálatában állnak. 
A mostani bejegyzésben a személyes kedvenceimet mutatom be, bízva abban, hogy sok új és hasznos információval tudok szolgálni nektek.

Levendula krém

levendula.jpg

A francia levendulából kinyert illóolajat szívesen használják fito- ill. aromaterápiás készítményekben (krémekben, bedorzsölő- szerekben) elsősorban reumás fájdalmak enyhítésére, de kedvező bőrápoló tulajdonságai (fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő) miatt is gyakori alkotórésze a különféle kozmetikai készítményeknek.

A francia levendula külsőleges alkalmazásánál rendszerint a fertőtlenítő, nyugtató, enyhe fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásait emelik ki. Az olajos krémekben alkalmazott illóolaja bőrbe masszírozva viszonylag gyorsan (kb. 1 órán belül) felszívódik és a vérben kimutathatóvá válnak az alkotórészei, ezért sportolás vagy nehéz fizikai munka után viszonylag hamar érezhető az olaj kedvező (izmok fáradtságát mérséklő) hatása. A masszírozásokhoz használt, levendula illóolajat tartalmazó krémek esetében nemcsak az enyhe gyulladás- és fájdalomcsillapító hatással lehet számolni, hanem a masszírozás során belélegzett olaj nyugtató hatása is jól érvényesül, ugyanis az a masszázzsal együtt segíti az ellazulást, ami különösen a görcsös, merev izmok kezelésénél lehet fontos. Sportsérülések, reumás eredetű bántalmak kezelésére szánt készítményekben a levendula illóolaj kedvező hatásai jól egészíthetők ki egyéb illóolajok, valamint a kámfor és a mentol bőrvörösítő, fájdalomcsillapító és helyi érzéstelenítő hatásaival.

A Levendula krémet nemcsak kellemes illata miatt szeretem, hanem azért is, mert gyengéden ápolja a fáradt lábaimat. Egy nehéz nap után, igazi felfrissülést nyújt, miután bemasszírozom a bőrömbe és érzem a krém jótékony hatását. Túrázás, sportolás, fitness, testedzés alkalmával terhelt izmok felfrissítésére is kiválóan alkalmazható, de ajánlott a használata izomhúzódások, izomfájdalmak, izomgörcsök időszakában is. A felszabaduló illat nyugtatóan hat fáradtság és kimerültség esetén is, csak gyengéden masszírozzuk be a homlokunkat vagy a tarkónkat a krémmel, csukjuk be a szemünket és lazítsunk! 

Ördögcsáklya krém

ordogcsaklya.jpg

Az ördögcsáklya, más néven ördögkarom (Harpagophytum procumbens) Afrikaszerte népszerű és széles körben alkalmazott gyógynövény, nevét a jellegzetes formájú, karomszerű tüskékkel borított terméséről kapta. A Dél- és Kelet-Afrika szavannás-sivatagos területeiről származó, lágyszárú, évelő növény a XX. század közepén került Európába. A gyógyászatban elsősorban 15-20 cm hosszú, 3-5 cm átmérőjű másodlagosan vastagodott gyökereit alkalmazzák, melyet darabolást követően szárítanak és porítanak. Az ördögcsáklyagyökeret külsőleg hagyományosan sebek, kelések kezelésére alkalmazzák. Készítményekben elsősorban a gyökér vízzel, vagy alkohollal készült száraz kivonatát használják. 

Nagyon szeretek túrázni, de az izületeim bizony sokszor jelzik a kilométereket. Ilyenkor az Ördögcsáklya krémet szoktam használni a túlterhelt lábaim frissítésére és ápolására. Ajánlott még elhúzódó mozgásszervi problémák, kopások időszakában, frissítő helyi masszírozásra.

Rozmaring krém

rozm.jpg

A rozmaring hivatalos növénye volt a kolostorkerteknek és termesztését egy, a 8. század végén kiadott császári rendelet írta elő. Az európai országokban igazán csak az újkor első századaiban vált ismertté, amikor a különböző ,,illatos vizek” és gyógyító hatású ,,desztillált vizek” voltak divatosak. Ekkortájt hódította meg a világot az Aqua Regina Hungariae (Magyar Királyné Vize, ungarisches Wasser, Eau de la Reine d’Hongrie) néven ismertté vált, rozmaringból előállított szer (rozmaringszesz), amit a francia királyi udvarban is használtak köszvényes betegek kezelésére.

Az európai népek hagyományos gyógyászatában a növény leveleinek szeszes kivonatait reumaellenes és fájdalomcsillapító hatású bedörzsölőszerként, illetve hajhullás ellen is hatékony szerként tartották számon. A rozmaring leveleit, virágos-leveles hajtásait és illóolaját számos országban használják a modern fitoterápia kezelések során. A rozmaring illóolaja a magyar és több európai ország gyógyszerkönyvében is hivatalos drog, melynek különböző kemotípusai (pl. kámfor és eukaliptol) ismertek. A rozmaring-kivonatok vagy illóolaj-tartalmú készítmények külsőleges alkalmazásakor elsősorban azok bőrvörösítő, helyi keringést fokozó és gyulladáscsökkentő hatásai érvényesülnek, ezért reumás eredetű fájdalmak, idegfájdalom és ülőidegzsába kiegészítő kezelésére alkalmas termékek (fürdő- és masszázsolajok, fürdősók, bedörzsölőszerek, krémek) előállítására használják. Összetett készítményekben gyakran társítják más növények (pl. levendula, erdei fenyő, eukaliptusz stb.) illóolajával, illetve bőrvörösítő és/vagy hűsítő hatású illóolaj-alkotórészekkel (ilyen például a kámfor és a mentol), melyek kedvezően egészítik ki a rozmaring illóolajának jelzett hatásait, valamint a masszírozás ismert élettani és gyógyhatásait.

A fáradt és sajgó testrészek masszírozására, izomhúzódások, izomfájdalmak, izomgörcsök, isiász, reumatikus jellegű izületi gyulladások időszakában ajánlott a Rozmaring krém. Az irodai ülő munka miatt gyakran fáj a hátam illetve a vállaim. Nekem ez a krém vált be a panaszok enyhítésére. A nyáron sok esetben hívtam segítségül, amikor fájt a vállam, vékony rétegben bekentem és pár perc múlva már éreztem is jótékony hatását.

Sylimed Máriatövis kapszula

silimed.jpg

A máriatövis és a gyermekláncfű kivonatok hozzájárulnak az egészséges máj- és epeműködéshez, elősegítik az emésztőrendszer megfelelő működését. A máriatövis kivonat támogatja a normál májfunkció fenntartását, így a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. Nehéz ételek elfogyasztása után természetes hatóanyagaival segíti az emésztőrendszer működését. Igyekszem odafigyelni az étkezésemre, de gyakran előfordul, hogy bűnbe esek, egy-egy finom falat láttán. Bizony  a gyomrom is jelez a nehéz ételek esetében. Ilyenkor mindig beveszek egy kapszulát és rövid időn belül megszűnnek a panaszaim. Elmúlik a gyomorégés és a haspuffadás.

Svédkeserű krém

svedk.jpg

Az utóbbi évek talán legkeresettebb gyógytermékeinek a különféle összetételű svédcseppek (svédkeserűk) tekinthetők, melyeket mind belsőleg, mind külsőleg sokféle céllal alkalmaznak az öngyógyításban, például az enyhébb emésztési panaszok megszüntetésére, szájüregi gyulladások kezelésére, különböző eredetű – pl. zárt sportsérülések és rovarcsípések okozta – fájdalmak enyhítésére, a bőr fertőtlenítésére, illetve az általános közérzet fokozására.

A svédcseppek összetételében többféle növényi drog szerepel, melyek többnyire keserűanyagokat, flavonoidokat, illóolajokat és egyéb anyagokat tartalmaznak, és ezeknek köszönhetően alakul ki e kivonatok összetett hatása. E készítmények belsőleges alkalmazásánál elsősorban az emésztésjavító, görcsoldó és közérzetjavító hatások érvényesülésével lehet számolni, míg külsőleges alkalmazásuknál a kivonatok fertőtlenítő és enyhe gyulladáscsökkentő hatása érvényesülhet.
A svédcseppek (svédkeserűk) külsőlegesen nem csak kivonatok, hanem kenőcsök formájában is alkalmazhatók. Ily módon a kivonatban lévő növényi hatóanyagok a bőr mélyebb szöveti rétegeibe és az izomszövetbe is jobban eljuttathatók. A krém bőrbe masszírozásával a masszírozás fizikai közérzetet javító hatása mellett a svédkeserű-kivonat fertőtlenítő, bőrápoló és izomfrissítő hatásának érvényesülésével is számolhatunk. Ez utóbbi fokozása érdekében a svédkeserű kivonat kedvező terápiás hatásait egyéb anyagok hozzáadásával is fokozhatják.
Az önmagában svédkeserű-kivonatot, vagy svédkeserű-kivonatot és egyéb hűsítő, fájdalomcsillapító hatású anyagokat (pl. mentolt) tartalmazó krémek hasznosak lehetnek a gyakran előforduló apróbb bőrsérülések ápolásában, a rovarcsípések okozta gyulladások és az enyhébb izomfájdalmak mérséklésében, valamint a bőr ápolásában.

A nyáron többször is nyaraltunk vízpart mellett és bizony szúnyogok is voltak bőven, sőt a kisfiam sajnos még egy darázscsípést is a magáénak tudhatott. Tulajdonképpen nálunk nem múlik el úgy a nyár, hogy minimum egy darázs ne csípje meg a kisfiamat. Persze ettől függetlenül jól telt a nyár, de a rengeteg élmény mellett mégis megkeserítették az életünket a rovarok. A szúnyogcsípések és a darázs okozta kellemetlen bőrtüneteket gyorsan enyhítette, majd a szúnyogok esetén màsnapra, a darázscsípés esetén harmadnapra megszüntette a Svédkeserű Rapid krém. A krém nagyon hatékony, hiszen 12 % gyógynövény kivonatot tartalmaz, illetve hűsítő mentholt. Bertold fiacskám darázscsípésére is nagyon jó volt, naponta 5-6 alkalommal kentük be, és a tünetek enyhültek már 2-3 nap után. A RAPID krém kiszerelése nagyon praktikus, kis helyen is elfér, így mindig nálam volt a táskámban, hogy baj esetén a lehető leggyorsabban tudjuk alkalmazni.

Vadgesztenye krém

vadgesztene.jpg

Sokan küszködnek olyan problémákkal, amelyeket egy-egy fárasztó nap után a túl sok állás, a túlsúly vagy a kevés mozgás okoz. Fáj a lábuk, nehéznek, duzzadtnak érzik. E tüneteket a lábakban jelentkező keringési zavarok okozzák. Enyhítésükre, esetenként megszüntetésükre is természetes megoldást kínál a több gyógynövény kivonat kombinációját tartalmazó Biomed Vadgesztenye Krém. Alkalmas a lábakban az egészséges keringés helyreállításának támogatására, segíti a vérfalak rugalmasságának megőrzését, enyhíti a gyulladásos tünetek kialakulását. Ezzel segít megakadályozni, hogy a kezdetben kozmetikai jellegű elváltozások és tünetek súlyos, az életminőséget is jelentősen befolyásoló betegséggé súlyosbodjanak.

A vadgesztenye (Aesculus hypocastanum, Hyposcastanaceae) kivonata hatóanyagai révén normalizálja a véredények megnövekedett permeabilitását, azaz a sejtmembránok áteresztőképességének csökkentésével megakadályozza illetve csökkenti az ödémaképződést. Jelentős gyulladáscsökkentő aktivitása is.
Az árnika (Asteraceae) virágzatát a 16.századtól alkalmazzák sérülések, sebek, hematómák, zúzódások kezelésére, gyulladások csökkentésére. Kivonata antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, valamint granulációt gyorsító hatása révén kiválóan egészíti ki a vadgesztenye kivonat aktivitását.
A körömvirág (Calendula officinalis, Asteraceae) és sziki kamilla ( Matricaria recutita, Asteraceae) olajos kivonata értékes bőrápoló, regeneráló hatású. Biológiailag aktív anyagai gyulladáscsökkentő, hámosító tulajdonságúak. Kedvezően befolyásolják a visszeres panaszok tüneteit, előnyösek a durva, berepedezett bőr gondozására, felületi bőrsérülések és horzsolások kezelésére is. Gyulladáscsökkentő hatásuk kiemelkedő.
A Biomed Vadgesztenye Krém gyógynövény hatóanyagai komplex hatásmechanizmusuk révén biztosítják az egészségesebb vérkeringést, a kellemetlen panaszok csökkentését.

A vadgesztenye krém kiváló választás visszérgyulladás következtében kialakuló kellemetlen bőrtünetek, fáradt és feszülő lábak ápolására. A krémben alkalmazott értékes gyógynövény kombináció (vadgesztenye, árnika, nyírfakéreg, körömvirág és kamillavirág) előnyös lehet a felszíni vénák ápolása, valamint ödéma és nehézláb-érzés esetében. Sajnos nekem tavaly meg kellett műteni a lábam visszér miatt, és azóta rendszeresen ápolom ezzel a krémmel, megelőzve az újabb visszér kialakulását. A fájó lábfelületet nagy mennyiségű krémmel kenem be esténként, majd azt finoman bemasszírozom a lábamba.

 

Körömvirág krém

korom.jpg

Az európai népek hagyományos orvoslásában a különféle borgyulladásokat és nehezen gyógyuló sebeket többek között a mediterrán eredetű körömvirág szirmaiból (nyelves virágaiból) és teljes virágzatából (virágfészkeiből) készült forrázattal (vagy főzettel) átitatott vászonnal borogatták be, de megőrölt szirmokból és állati zsiradékokból, vagy növényi olajokból készült kenőcsökkel, illetve olajokkal is kezelték. A körömvirág virágfészkeinek hatóanyagai (flavonoidok, illóolaj, nyálkaanyagok stb.), valamint vizes, vizes-alkoholos és olajos kivonatai antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, hámosító, sebgyógyító és immunstimuláns hatásokkal rendelkeznek.

A körömvirág bőr- és nyálkahártya-gyulladásokat csökkentő, illetve sebgyógyulását elősegítő hatásait európai szakmonográfiák is megerősítik. A modern fitoterápiai gyakorlatban a drogokból készített vizes, vizes-alkoholos és olajos kivonatok gyakori alkotórészei a belsőleg és külsőleg egyaránt alkalmazható gyári készítményeknek. A körömvirágból készült, külsőleg alkalmazható gyógyszerformákat (pl. tinktúra, kenőcs, krém) a modern fitoterápiában a szájüregben lezajló kórfolyamatok, enyhébb fokú égési sérülések, nehezen gyógyuló sebek, kelések, lábszárfekélyek, visszérgyulladások, felfekvések és aranyér kezelésére használják; emellett fontos alkotórészei a bőrápoló és bőrvédő kozmetikai készítményekben (arctisztító tejekben, krémekben, fürdőolajokban, fürdősókban, babaápoló szerekben). Bőrvédő, bőrápoló készítményekben a körömvirágból készült kivonat kedvező gyógyhatásai jól egészíthetők ki hasonló hatással bíró növényi drogokból készült kivonatokkal (ilyen például a kamilla-kivonat), illóolajokkal és egyéb, sebgyógyulást elősegítő és antioxidáns hatású anyagokkal (például ß-karotinnal, alfa-tokoferollal).

Anyaként megtanultam, hogy mindig mindenre fel kell készülni.... Bertold kisfiam szereti az aktív szabadidős tevékenységeket és bizony sokszor előfordulnak kisebb balesetek, amelyek a legváratlanabb pillanatokban történnek meg vele. Ilyenkor persze  van sírás, duzzogás, mindenki hibás, még a járda is... Amiben van némi igazság is, hiszen anyatársaim is tudják, hogy kevés olyan járda van, ahol nincs hepehupa és biztonsággal lehet közlekedni. Nálunk rendszeresen előfordul, hogy a "gyorshajtás" után esés következik. Szerencsére eddig kisebb horzsolásokkal mindig megúsztuk az efféle baleseteket.
Ezért is tartok otthon és magammal is hordok egy Körömvirág krémet, amely gyors segítség az ilyen kis balesetek, felületi hámsérülések esetén.
 

Nektek is jó szívvel ajánlom a Biomed gyógynövény krémjeit, étrend-kiegészítőit és masszázsolajait!

A Biomed fő célja megbízhatóan, egyenletesen jó minőségű és hatásos termékek gyártása és értékesítése kedvező árak alkalmazása mellett. Ennek érdekében gondosan kiválasztott, minősített beszállítóktól származó, döntően gyógyszerkönyvi minőségű alap- és hatóanyagok felhasználásával készülnek a termékek. A modern és higiénikus, minőségi garanciát is biztosító csomagolóanyagok ugyancsak stabil, elismert partnerektől érkeznek. A termékek nem tartalmaznak mesterséges szín- és illatanyagokat, hatóanyagaik természetes gyógynövény-kivonatok és illóolajok. A termékkínálat folyamatosan bővül, a hűséges fogyasztók pedig már tudják, hogy rendszeres akciókkal, különleges csomagokkal igyekszik a cég időről-időre a vevők kedvében járni.

Jelenleg is egy szuper játékkal kedveskedik a cég vásárlóinak, ahol 300.000 Ft a fődíj! 

A termékeket megtaláljátok a drogériákban, Herbáriákban, gyógynövény boltokban és a Biomed webáruházában:

http://biomed.hu/

Szeretettel,

Ságiandi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr4512809510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása