sagiandi

Merülj el a natúrkozmetikumok világában

A DEJA VU Világ webáruház termékei 1. rész

2017. szeptember 13. - sagiandi

img_4163.JPG

A tökéletes szépség elérése, a fiatalság megőrzése napjainkban egyre erőteljesebb elvárásként fogalmazódik meg elsősorban a nők irányába. A szépségipar üzenete minden fronton egységes: csupán a ránctalan, hamvas bőr, a formás alak birtokában lehetünk sikeresek a párválasztásban vagy a munkaerő-piacon, sőt végső soron ebben rejlik boldogságunk titka is. E hamis illúzióval nők milliói küzdenek szerte a világon.

Szerencsére egyre többen vagyunk, akik nem ezen téves elvek mentén éljük az életünket. A legfontosabb az, hogy fogadjuk el önmagunkat, amilyenek vagyunk és találjuk meg a testi és a lelki egyensúlyunkat.

A testi és a lelki egyensúly eléréséhez segítséget nyújt ha felismerjük a gyógynövények jótékony hatását, valamint azt, hogy a natúrkozmetikumok természetes alternatívái az alumíniumtartalmú dezodoroknak, a kémiai adalékanyagokat és segédanyagokat tartalmazó bőrápoló krémeknek, és az állatokon tesztelt szépségápolási kellékeknek. A természetes hajmosószerek hozzávalói a fán teremnek, a fogkrémeké a réten virítanak, a napolaj alapanyagai pedig a kertben sarjadnak. Mindegyik alapanyag olyan tiszta és természetes, hogy el is fogyaszthatnánk. Napjainkban egyre többen választanak természetes, tartósítószerek és adalékanyagok nélkül készült szépségápoló termékeket. A natúrkozmetikumok állatkísérletek nélkül készülnek, mentesek az ártalmas vegyi anyagoktól, vonzó alternatívát jelentenek azok számára, akik ökotudatosan igyekeznek élni. 

A DEJA VU Webáruház megálmodója és háziasszonya Hegedűs Eszter, aki szívvel-lélekkel dolgozik azon, hogy "zöldebbé" tegye vásárlói életét. Minden termék minőségéért személyesen kezeskedik, kizárólag magas minőségű alapanyagokból dolgozik, sok terméket pedig a saját kezével készít. 

A webáruház több termékét is teszteltem a nyáron, biztosan emlékeztek még az unboxing videóra is, ahol együtt bontottuk ki a csomagokat.  Arra gondoltam, hogy több cikket is fogok írni nektek a termékekről, így alaposabban meg tudjátok Ti is ismerni ezeket a natúrkozmetikumokat.

Friss szellő bőrápoló dezodor 
levendula és teafa illóolajjal

lev_dez.jpg

A Friss szellő dezodor kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaz, mégis hatékonyan veszi fel a harcot az izzadtságszag ellen. A levendula és a teafa illóolajának köszönhetően könnyed és friss illattal örvendeztet meg bennünket.  Nem a pórusok eltömítésével akadályozza meg az izzadást, hanem az izzadás folyamatába bele nem szólva a bőrön megjelenő izzadság szagát semlegesítik.

Levendulás dezodort még sosem próbáltam, ezért különösen örültem a tesztelés lehetőségének. Használat után elég intenzíven érezhető a levendula illata, viszont ez pár perc alatt teljesen elillan. Utána szinte nem is marad illat (amit én egy picit hiányoltam). Az állaga nagyon jó, egy-egy mozdulattal fel tudtam vinni a bőrre. Igaz kicsit keményebb a dezodor anyaga, mint a megszokott bolti dezodoroké, de nyáron ez (a meleg miatt) nem okozott problémát. A weboldalon azt olvastam, hogy pár másodpercig a hónaljhoz kell érinteni és miután megmelegedik könyebben lehet kenni is, illetve, hogy szódabikarbónát tartalmaz, és a szemcsék miatt egy kicsit óvatosabban kell használni, mivel ezek enyhén karcolhatnak. Ezt a karcoló érzést én nem tapsztaltam,  azért mert a melegben a dezodor állaga is puhább volt. Összességében nagyon megkedveltem, hiszen gazdaságos a kiszerelése, és legalább fél évre elegendő a tartalma is. Nem tartalmaz káros anyagokat, csak és kizárólag természetes bőrápoló összetevőket: hidegen sajtolt értékes olajat, kakaóvajat, méhviaszt, a nem kívánatos szagokat semlegesítő szódabikarbónát és illóolajokat.

Argán olaj

arganolaj.jpg

Fontos tudni, hogy az argán olaj minden esetben organikus, mert nem tud másmilyen lenni. Az argán fát nem lehet telepíteni, (legalábbis nehézkes és küzdelmes) az csak nő, bírja a szélsőséges időjárást akár 200 évig is. Az argán dióból arányaiban nagyon kevés olaj nyerhető ki, 1 liter elkészítéséhez 3 kg magra van szükség, amit kb. 100 kg argán dióból tudnak kinyerni. Fontos, hogy 100%-os argán olajat válassz vásárláskor, hogy fair trade termék kerüljön a kosaradba. Az argán olajat még ma is nagyrészt kézi technikával állítják elő, így egy fair trade termék esetében biztos lehetsz abban, hogy az ár egy jelentős része a helyi berber nők szövetkezeteihez kerül, akik fáradtságos kézi munkával, kézi őrlő malmokkal állítják elő az argán olajat. A DEJA VU webáruházban 100% hidegen sajtolt argán olajat tudsz vásárolni, amely biogazdálkodásból származik.

Ez az olaj egy valódi szépségelixír, valamennyi bőrtípus számára tökéletes ápolást nyújt, de leginkább a száraz, az idősödő és az érzékeny, irritált bőr hálálja meg használatát. Maga az olaj aranysárga színű, nagyon enyhén dióillatú. Kiemelkedően gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és esszenciális zsírsavakban, ezért tápláló hatása erőteljesebb a hidegen sajtolt olajok többségénél. Az irritált, száraz, fénytelen bőr, haj, köröm visszanyeri rugalmasságát, életerejét. Kiváló bőrfeszesítő hatása van, gyulladásgátló, gombaölő, sejt regeneráló hatású, nem véletlenül gyakori összetevője az érett bőrre készült arckrémeknek is. A környezeti ártalmak világában szinte senki nincs, akinél ne érne el javulást az olaj használata. 

Mi mindenre használható az argán olaj?

  • arcápolásra: pakolásokban vagy arcolajként
  • babaápolásra, babamasszázsra
  • testápolásra: masszírozz a zuhanynedves bőrbe diónyi mennyiségű olajat, és finom mozdulatokkal simítsd a bőrbe.
  • idősödő bőr táplálására: arckrém kiegészítésére vagy kiváltására
  • irritált bőr regenerálására
  • kicserepesedett bőr, ajkak ápolására
  • pikkelysömörre és bizonyos típusú ekcémára is hatásos lehet
  • kéz-és körömápolásra: egyszerűen dörzsölj néhány csepp olajat a nedves bőrbe, körömágyba, körömbe
  • hajvégápolásra: a száraz, fénytelen hajra/hajvégre pakolásként alkalmazva a haj visszanyeri fényét és rugalmasságát
  • segíti a régi sebhelyek gyógyulását (nyílt sebre ne alkalmazd!)

És én milyen problémákra alkalmaztam?
Hajvégápolásra
1-2 cseppet a tenyeremre simítottam, krémes és jól kenhető az állaga, nem hagy maga után zsíros utóérzetet. A száraz hajvégekre rendszeresen argánolajat használok, már évek óta.  Szerintem ennél jobb hajvégápolás nem létezik. Szóval bátran alkalmazzátok Ti is. A lényeg, hogy kis mennyiségben kell alkalmazni és csak a hajvégekre tegyetek belőle.

Kéz- és körömápolásra:
Esténként pár csepp olajat simítottam a nedves bőrömbe, illetve a körömágyba. Reggelre pihe-puha kacsókkal ébredtem.

Ajakápolásra: 
Ajakbalzsam nélkül szinte már létezni sem tudok, mivel mindig száraz kicserepesedett a bőr az ajkaimon. Kipróbáltam az argán olajat, este 1 cseppet simítottam végig az ajkaimon, és reggelre puha, bársonyos ajkakat varázsolt! 

Rózsa parfümolaj

rozsaolaj.jpg

A rózsaolajat az illatok királynőjének is nevezik, virágos, puha illat, melyet a rózsa szirmaiból nyernek. Különleges és ritka olaj, egyike a legdrágább illóolajoknak. 5 tonna rózsaszirom szükséges 1 kg rózsaolajhoz, ezért is különlegesen becses ajándékot kap az, akit megajándékozunk vele. A rózsa illóolaja szinte minden élethelyzetben alkalmazható: a rózsa, mint egy érett nő, a maga teljességében minden területen támogatást nyújt. Rózsaolajat használhatunk a várandósság és a gyermekágy során, a babaápolásban és a partnerünk vagy önmagunk gyengéd kényeztetésében ugyanúgy, mint a haldoklók utolsó útjára kísérése során. Mivel a parfümolaj üvegcséje alig nagyobb, mint egy rúzstok, könnyen belefér a legapróbb női táskába is, és így naponta tetszés szerinti gyakorisággal alkalmazható. A hagyományos, szintetikus parfümökhöz képest az illata rövidebb ideig marad meg, bőrtől is függ, de körülbelül 2-3 órán keresztül érezhető. 
Alkalmazása egyszerű: a golyós parfümceruzával a csukló belsejére, illetve a fül mögé tettem belőle. Kellemes finom illata van és valóban úgy érezhetjük magunkat, mintha egy rózsakertben sétálnánk. 

Föld szíve vajkeverék

fold-szive-vajkeverek-50ml.jpg

A Föld szíve vajkeverék gyógyító, regeneráló vajkeverék az irritált bőr gyógyítására, pálmarózsa illóolajjal. Sok esetben az időjárás, a mosószerek hatására a bőröm kiszárad, berepedezik. Ez a vajkeverék gyors megoldást jelent, hiszen olyan a természetes alapanyagokat tartalmaz, melyek segítenek a bőrnek önmagát regenerálni. Kifejezetten az irritált bőr problémájára fejlesztették ki a Föld szíve vajkeveréket, mely a bőr igazi oltalmazója. Különösen gyengéd és ápoló vajakból válogatták össze, amelyek a természet erejével segítik a száraz, sérült, esetleg beteg bőr regenerálódását. A nyáron több esetben használtam napozás után: a kipirosodott bőrömre nyugtatóan hatott, másnapra a pirosság teljesen elmúlt, helyette gyönyörű barna színű lett a bőröm. A vajkeverék önmagában hordozza a Föld csodálatosan nyugtató illatát, miközben a tiszta pálmarózsa virágos, enyhén füves illatával ötvözve simogatóan kényeztet. Színe enyhén barnás, mint az anyaföld, melyről nevét is kapta. Könnyen kenhető, krémes és  gyorsan felszívódik, kellemes rózsás illatot hagyva maga után.

A legkiválóbb alapanyagokból készült a vajkeverék, melyek a következők:

Sheavaj: A sheavaj az egyik legfantasztikusabb bőrtápláló. Alkotórészei elősegítik a sejtmegújulást. A bőrproblémák széles palettáján gyakran alkalmazható azok enyhítésére, pl. ekcéma, rozacea, leégés, hegesedés, ráncosodás kezelésében. Segíti visszanyerni a bőr rugalmasságát és puhaságát, használata után a kezelt felület selymessé válik.
Ucuúba vaj: Az ucuúba fa egy Közép- és Dél-Amerikában élő vékony, magas fa, amelynek terméséből hidegsajtolással állítják elő az ucuúba vajat. Az így kinyert kemény állagú, sötétbarna vajnak jellegzetes, kellemes „föld illata” van. Gyógyhatása miatt széles körben alkalmazható: gyulladáscsökkentő és antiszeptikus hatása miatt kiváló ekcémára, valamint száraz és irritált bőrre. Zsírsavakban gazdag, így bőrfiatalító vajként használható, segíti visszaállítani az érett bőr megfelelő vízfelvevő képességét.
Aloe vera vaj: Az egyik leghatásosabb bőrlágyító olyan felmerülő problémák esetén is, mint az ekcéma, pikkelysömör, rozacea, napégés, vagy repedezett bőr felületén.
Kendermag vaj: A kendermagvajban kiemelkedően magas az esszenciális zsírsavak aránya (76%), amelyek fontos szerepet töltenek be a gyulladáscsökkentésben. Kiválóan ápolja a száraz és sérült brt (pl. ekcéma, rozacea, pikkelysömör esetén).
Pálmarózsa illóolaj: Baktériumölő, fertőzésgátló; fájdalomcsillapító; segíti az egészséges bőrszövetek termelődését, sejtregeneráló,ránctalanító; stresszoldó és kiegyensúlyozó hatású; minden bőrtípusnak megfelelő, de legjobb a száraz és igénybe vett bőr ápolására.

A tesztelés folytatódik, hamarosan jövök a következő cikkel, ahol újabb termékcsoportot mutatok be nektek!

Addig is nézzetek szét a DEJA VU Világ webáruházban és válogassatok kedvetekre!

Szeretettel ajánlom a termékeket,

Ságiandi

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr5812827130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása