sagiandi

Mimóza szelet - a Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. április 15. - sagiandi

Ha igazán finom és könnyed süteményre vágytok, akkor ajánlom figyelmetekbe a Mimóza szeletet! A lágy krém, a puha tészta és a zamatos sárgabarack igazi harmóniát alkotnak egymással. Kiváló vendégváró sütemény, próbáljátok ki Ti is! 

img_9509.jpg

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg #nagyititka finomliszt
15 dkg #rama margarin
10 dkg cukor
3 tojás
fél sütőpor
2 dl tejföl

A tészta elkészítése:
A lisztet a 3 tojás sárgájával, a fél sütőporral és a 2 dl tejföllel jól összegyúrjuk. 4 lapot sütünk belőle (tepsi méretűeket).

Hozzávalók a krémhez:
1 #rama margarin
20 dkg porcukor
fél liter tej
2 csomag #droetker vaníliás pudingpor
1 citrom leve
sárgabarack lekvár

A krém elkészítése:
A fél liter tejből és a 2 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk. A rámát a 20 dkg porcukorral jól kikeverjük. Miután a pudingos krém kihűlt a két krémet és az egész citrom levét kikeverjük.

Máz a tetejére:
20 dkg porcukorral a 3 tojás fehérjét gőz felett habbá felverjük. A szép rózsaszín színt a málna aroma okozta. (Egész keveset tettem bele, a kívánt szín eléréséhez.)

Elkészítés menete:
A krémet kétfelé vesszük. Az első tészta lapot lefektetjük, majd a krém felével megkenjük. Ezt követően ráhelyezzük a következő lapot, erre baracklekvárt kenünk. Utána jön a harmadik tésztalap, erre a krém másik felét tesszük, majd a negyedik lap következik, melynek a tetejére kerül a rózsaszínű tojásfehérje. Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben, hogy a tészta megpuhuljon és az ízek összeérjenek.
Másnap reggel szeleteljük és tálaljuk! 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi




A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr2013835806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása