sagiandi

Gyors és egyszerű banánkenyér

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. június 11. - sagiandi

banankenyer1.JPG

Biztosan gyakran előfordul veletek is, hogy rátok barnul a banán, ami sok esetben a kukában végzi.  Na, de nem muszáj ennek mindig ilyen szomorúan (és pénzkidobással) végződnie.  Egy amerikai blogger oldalán találtam egy pofonegyszerű receptet, amely gyorsan elkészíthető és az eredmény pedig egy szuper finom banánkenyér. 

banankenyer2.JPG

Hozzávalók:

2,5 bögre #nagyititka búza finomliszt
1 bögre porcukor
1 #droetker sütőpor
1 kávéskanál só
1 csomag #droetker vaníliás cukor
3 evőkanál étolaj
3/4-ed bögre tej
2 nagyobb érett banán
2 tojás
díszítéshez 1,5 bögre eper vagy bármilyen szezonális gyümölcs

Elkészítés:

A porcukrot, vaníliás cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd a pépesített banánnal tovább keverjük, végezetül hozzáadjuk a tejet és az étolajat is. Ezután az átszitált sütőporos lisztetet egy fakanál segítségével hozzákeverjük. Vekni sütőbe tesszük, tetejét friss szezonális gyümölccsel megszórjuk. (Én egy kör alakú tepsibe tettem.) Légkeveréses sütőben, 180 fokon, kb. 60 perc alatt  megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Várjuk meg amíg kihűl, majd porcukorral meghintve tálaljuk!

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr9414023046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása