Biztosan gyakran előfordul veletek is, hogy rátok barnul a banán, ami sok esetben a kukában végzi. Na, de nem muszáj ennek mindig ilyen szomorúan (és pénzkidobással) végződnie. Egy amerikai blogger oldalán találtam egy pofonegyszerű receptet, amely gyorsan elkészíthető és az eredmény pedig egy szuper finom banánkenyér.
Hozzávalók:
2,5 bögre #nagyititka búza finomliszt
1 bögre porcukor
1 #droetker sütőpor
1 kávéskanál só
1 csomag #droetker vaníliás cukor
3 evőkanál étolaj
3/4-ed bögre tej
2 nagyobb érett banán
2 tojás
díszítéshez 1,5 bögre eper vagy bármilyen szezonális gyümölcs
Elkészítés:
A porcukrot, vaníliás cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd a pépesített banánnal tovább keverjük, végezetül hozzáadjuk a tejet és az étolajat is. Ezután az átszitált sütőporos lisztetet egy fakanál segítségével hozzákeverjük. Vekni sütőbe tesszük, tetejét friss szezonális gyümölccsel megszórjuk. (Én egy kör alakú tepsibe tettem.) Légkeveréses sütőben, 180 fokon, kb. 60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Várjuk meg amíg kihűl, majd porcukorral meghintve tálaljuk!
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi