sagiandi

Szederkrémes piskótatekercs

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. július 17. - sagiandi

Mivel tombol a szederszezon és a kertem egyetlen szederbokra roskadozik a sok szép érett gyümölcstől, ezért nem volt kérdés, hogy melyik lesz az a gyors és finom édesség, amelyet elkészítek a családomnak ebből az isteni gyümölcsből! 

szederkremes_piskotatekercs.jpg

Egyszerű piskótatekercs szederkrémmel

Hozzávalók a tésztához
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt

Elkészítés
A 6 tojás sárgáját és fehérjét külön választom. A fehérjét kemény habbá verem, és a hűtőbe teszem. A sárgáját a 6 kanál kristálycukorral simára keverem.
Ezután egy fakanál segítségével gyengéden hozzákeverem a habot és a 6 kanál lisztet. A masszát #hewa sütőpapírral bélelt sütőtepsibe egyenletesen belehelyezem, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm. Miután megsült, a sütőpapírt rajta hagyva még melegen feltekerem és egy konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.

Szederkrém 
Hozzávalók
kb. 20-30 dkg friss érett szeder
1 #rama vajas ízű margarin 
25-30 dkg porcukor
1 #droetker vaníliás pudingpor
1,5 dl tej

Elkészítés
A vaníliás pudingport egy pohárban fél dl hideg tejjel simára keverem. 1 dl tejet közben felforralok, majd a hozzáöntöm a tejben feloldott pudingport. A tűzön hagyva folyamatos keverés mellett kemény krémmé főzőm, ezt követően levéve a tűzhelyről addig keverem amíg kihűl. Ezután félreteszem. A Ramat a porcukorral simára keverem ezután a puding krémet is hozzákeverem. Közben turmixgépben a szedret pépestre turmixolom, majd egy szűrőn átszűröm, az a lényeg, hogy a magoktól magszabaduljunk. Végezetül egy fél citrom levét hozzákeverek a szederturmixhoz, amit aztán a vajas krémmel összedolgozok. 

Ez idő alatt a tészta kihűlt. Gyengéden lehúzom róla a sütőpapírt és a krémmel egyenletesen megkenem majd újra feltekerem. Hűtőbe teszem, ha lehet egy teljes éjszakára, másnap szeletelem.

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr5614118751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kissné Wéber Krisztina 2018.07.19. 17:44:05

Guszta,nálunk a piskóta alapból kelendő,bármilyen formában:)

Bálintné Icu 2018.07.20. 06:50:52

Imádjuk! Többféle töltelékkel elkészítettük már! :)

Éva Pajger 2018.07.22. 10:21:17

Hú ez nagyon guszta és meg is próbálom!

sagiandi 2018.07.23. 11:04:44

@Bálintné Icu: Sokféle töltelékkel elkészíthető. Én is mindig variálom! :)

Kissné Dézsi Anett 2018.08.08. 08:40:08

Biztos ki fogom próbálni! Nagyon fincsinek néz ki!
süti beállítások módosítása