Mivel tombol a szederszezon és a kertem egyetlen szederbokra roskadozik a sok szép érett gyümölcstől, ezért nem volt kérdés, hogy melyik lesz az a gyors és finom édesség, amelyet elkészítek a családomnak ebből az isteni gyümölcsből!
Egyszerű piskótatekercs szederkrémmel
Hozzávalók a tésztához
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
Elkészítés
A 6 tojás sárgáját és fehérjét külön választom. A fehérjét kemény habbá verem, és a hűtőbe teszem. A sárgáját a 6 kanál kristálycukorral simára keverem.
Ezután egy fakanál segítségével gyengéden hozzákeverem a habot és a 6 kanál lisztet. A masszát #hewa sütőpapírral bélelt sütőtepsibe egyenletesen belehelyezem, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm. Miután megsült, a sütőpapírt rajta hagyva még melegen feltekerem és egy konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.
Szederkrém
Hozzávalók
kb. 20-30 dkg friss érett szeder
1 #rama vajas ízű margarin
25-30 dkg porcukor
1 #droetker vaníliás pudingpor
1,5 dl tej
Elkészítés
A vaníliás pudingport egy pohárban fél dl hideg tejjel simára keverem. 1 dl tejet közben felforralok, majd a hozzáöntöm a tejben feloldott pudingport. A tűzön hagyva folyamatos keverés mellett kemény krémmé főzőm, ezt követően levéve a tűzhelyről addig keverem amíg kihűl. Ezután félreteszem. A Ramat a porcukorral simára keverem ezután a puding krémet is hozzákeverem. Közben turmixgépben a szedret pépestre turmixolom, majd egy szűrőn átszűröm, az a lényeg, hogy a magoktól magszabaduljunk. Végezetül egy fél citrom levét hozzákeverek a szederturmixhoz, amit aztán a vajas krémmel összedolgozok.
Ez idő alatt a tészta kihűlt. Gyengéden lehúzom róla a sütőpapírt és a krémmel egyenletesen megkenem majd újra feltekerem. Hűtőbe teszem, ha lehet egy teljes éjszakára, másnap szeletelem.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi