A grillezett makréla rendkívül finom, laktató és egészséges étel, az elkészítése pedig végtelenül egyszerű és gyors. Mindössze 20 perc alatt elkészítettem a fotón látható fogást!
Aki még nem fogyasztott makrélát, annak röviden írok néhány alapvető információt. A hal húsa rózsaszínű, magas olajtartalommal bír, de mégsem olajos hal jellegű, nagyon ízletes és lédús is. A hús állaga diszkrét, természetes, finomszerkezetű és a nagyon fiatal csirkehúsra emlékeztet. Az íze finom, könnyed, jellegzetes és nagyon zamatos. Az illata határozottan óceáni jelleget sugall, enyhe célzással a tengeri zöld algára. Amellett, hogy ízletes, nagyon egészséges is, hiszen tartalmaz még foszfort és B-vitaminokat is.
Grillezett makréla ananásszal és rukkolával
Hozzávalók
makréla filé
ananász
rukkola
újhagyma
citrom (a tálaláshoz)
fűszerek (só, bors)
PONS citromos extra szűz olívaolaj
Elkészítés
A makréla filéket fűszereztem sóval és durvára őrölt borskeverékkel. Ezután meglocsoltam PONS citromos olívaolajjal, és grillrácsra helyeztem az ananászkarikákkal együtt. A hal és az ananász mindkét oldalát 15 perc alatt átsütöttem. Amennyiben nincs lehetőségünk grillezésre, akkor serpenyőben is elkészíthetjük, ami kb. 20 percet vesz igénybe.
A makréla és az ananász egy igazán könnyed páros a forró nyári napokon és köretként elegendő hozzá egy finom saláta, amely jelen esetben egy marék rukkola volt és némi újhagyma.
A PONS citromos extra szűz olívaolajat azért kedvelem, mert kiváló alapot nyújt bármilyen halétel elkészítéséhez. A sütés ideje alatt az olívaolaj kellemes íze átjárja az ételeket, s ezáltal azok még finomabbak és zamatosabbak lesznek.
A PONS olívaolajok teljes választékát keressétek a Természet Áldása webáruházban!
Jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi