sagiandi

Grillezett makréla ananásszal és rukkolával

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. augusztus 01. - sagiandi

pons_citrom.jpg

A grillezett makréla rendkívül finom, laktató és egészséges étel, az elkészítése pedig végtelenül egyszerű és gyors. Mindössze 20 perc alatt elkészítettem a fotón látható fogást!
Aki még nem fogyasztott makrélát, annak röviden írok néhány alapvető információt.  A hal húsa rózsaszínű, magas olajtartalommal bír, de mégsem olajos hal jellegű, nagyon ízletes és lédús is. A hús állaga diszkrét, természetes, finomszerkezetű és a nagyon fiatal csirkehúsra emlékeztet. Az íze finom, könnyed, jellegzetes és nagyon zamatos. Az illata határozottan óceáni jelleget sugall, enyhe célzással a tengeri zöld algára. Amellett, hogy ízletes, nagyon egészséges is, hiszen tartalmaz még foszfort és B-vitaminokat is.

Grillezett makréla ananásszal és rukkolával
Hozzávalók
makréla filé
ananász
rukkola
újhagyma
citrom (a tálaláshoz)
fűszerek (só, bors)
PONS citromos extra szűz olívaolaj

Elkészítés
A makréla filéket fűszereztem sóval és durvára őrölt borskeverékkel. Ezután meglocsoltam PONS citromos olívaolajjal, és grillrácsra helyeztem az ananászkarikákkal együtt. A hal és az ananász mindkét oldalát 15 perc alatt átsütöttem. Amennyiben nincs lehetőségünk grillezésre, akkor serpenyőben is elkészíthetjük, ami  kb. 20 percet vesz igénybe. 

A makréla és az ananász egy igazán könnyed páros a forró nyári napokon és köretként elegendő hozzá egy finom saláta, amely jelen esetben egy marék rukkola volt és némi újhagyma.

A PONS citromos extra szűz olívaolajat azért kedvelem, mert kiváló alapot nyújt bármilyen halétel elkészítéséhez. A sütés ideje alatt az olívaolaj kellemes íze átjárja az ételeket, s ezáltal azok még finomabbak és zamatosabbak lesznek. 

A PONS olívaolajok teljes választékát keressétek a Természet Áldása webáruházban!

Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel,

Ságiandi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr9414156181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása