sagiandi

Lecsós csirkemáj

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. augusztus 25. - sagiandi

lecsosmaj2.jpg

Hozzávalók

60 dkg csirkemáj (szív nélkül) (fagyasztott is lehet)
10 dkg erdélyi szalonna
1 fej vöröshagyma
8 nagyobb méretű húsos paprika
4 paradicsom
pirospaprika

bors
majoránna
fokhagyma
olaj
2 tasak #riceland jázmin rizs

Elkészítés
A csirkemájakat megmossuk és kettévágjuk. Az erdélyi szalonnát keskeny csíkokra szeleteljük. A paradicsom héját lehúzzuk, feldaraboljuk, a paprikákat kicsumázzuk és felszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk.

Egy lábasba kevés olajat öntünk, és világosra pirítjuk benne a vöröshagymát, pirospaprikával is megszórjuk. Ezután beletesszük a paprikát, miután a paprika már puha, akkor a paradicsomot is.  Amikor elkezd levet engedni, akkor rárakjuk a májat. Ha a zöldségek nem engednének elég szaftot, akkor egy kis vizet is tehetünk még hozzá. Ezután a fűszerekkel ízesítjük: borssal, majoránnával, tört fokhagymával és puhára pároljuk. Sóval a legvégén ízesítjük, majd rizzsel tálaljuk.

Elkésztési idő: 30 perc

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

lecsos_csirkemaj1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr2714201813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása