Hozzávalók
60 dkg csirkemáj (szív nélkül) (fagyasztott is lehet)
10 dkg erdélyi szalonna
1 fej vöröshagyma
8 nagyobb méretű húsos paprika
4 paradicsom
pirospaprika
só
bors
majoránna
fokhagyma
olaj
2 tasak #riceland jázmin rizs
Elkészítés
A csirkemájakat megmossuk és kettévágjuk. Az erdélyi szalonnát keskeny csíkokra szeleteljük. A paradicsom héját lehúzzuk, feldaraboljuk, a paprikákat kicsumázzuk és felszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk.
Egy lábasba kevés olajat öntünk, és világosra pirítjuk benne a vöröshagymát, pirospaprikával is megszórjuk. Ezután beletesszük a paprikát, miután a paprika már puha, akkor a paradicsomot is. Amikor elkezd levet engedni, akkor rárakjuk a májat. Ha a zöldségek nem engednének elég szaftot, akkor egy kis vizet is tehetünk még hozzá. Ezután a fűszerekkel ízesítjük: borssal, majoránnával, tört fokhagymával és puhára pároljuk. Sóval a legvégén ízesítjük, majd rizzsel tálaljuk.
Elkésztési idő: 30 perc
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi