Nagyon szeretem az erdei gombákat, különösképpen a szegfűgomba jellegzetes ízét és illatát. Gyermekkoromban édesanyám gyakran készített mezei szegfűgombából finomabbnál finomabb ételeket, így mindig megörülök, ha a piacon hozzájutok ehhez a szép emlékeket idéző gombához. Most az egyik kedvenc ételem recepjét osztom meg veletek.
Tejszínes szegfűgomba Fusillivel
Hozzávalók
20 dkg mezei szegfűgomba
20 dkg Barilla teljes kiőrlésű Fusilli
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
egy marék dió
1,5 dl növényi tejszín
petrezselyem
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztát felteszem főni, pici olívaolajjal és sóval.
Az újhagymát felaprítom és a gombával együtt egy kevés olívaolajon megpárolom. A durvára vágott fokhagymát hozzáadom, illetve a diót (melyet előzőleg felaprítottam). A gombának elég kb. 20 perc, ez alatt szépen megpuhul. Ezután hozzáöntöm a tejszínt és még pár percig főzöm. Ekkor lehet ízesíteni sóval, és a legvégén adom hozzá a durvára vágott petrezselymet. Miután megfőtt a tészta, leszűröm és összekeverem a tejszínes gombával, tálalás előtt parmezán sajttal megszórom a tetejét.
Elkészítési idő: kb. 25 perc. Próbáljátok ki Ti is!
A szegfűgomba helyettesíthető más fajta gombával is!
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi