sagiandi

Paradicsomos-bazsalikomos tészta

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. október 01. - sagiandi

Szinte minden gyermek kedvence, egészséges és gyorsan elkészíthető étel a paradicsomos-bazsalikomos spagetti.  A kisfiam nem eszik húst, ezért neki mindig ki kell találnom valami újat és finomat. Legtöbbször a már megszokott kedvenc ételeit kell újragondolnom, így készült el ez a finom paradicsomos-bazsalikomos tészta is, melynek ízét a Hajdú krémsajt tette még izgalmasabbá és selymesebbé. Próbáljátok ki Ti is! 

paradicsomos-bazsalikomos_teszta.jpg

Hozzávalók

1 csomag Barilla teljes kiőrlésű spagetti tészta
1 üveg CBA Paradicsompüré (360g)
200 ml növényi alapú főzőtejszín
100g Hajdú Krémsajt
4-5 levél friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A spagettit forró, sós vízben elkezdjük főzni.  Amíg a tészta megfő, addig elkészítjük a pofonegyszerű paradicsomos-bazsalikomos szószt. Egy kevés forró olajon az áttört fokhagymát átforgatjuk, majd beleöntjük a paradicsomszószt. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, sóval, egy kevés borssal ízesíthetjük. Szoktam még tenni bele egy kevés cukrot is, hogy lágyítsam a paradicsom savanykás ízét. Ezután belekanalazzuk a Hajdú krémsajtot és a tejszínt majd pár percig alacsony lángot rotyogtatjuk. Ez idő alatt a tészta is elkészül. Miután leszűrtük a tésztát, forgassuk bele a paradicsomos szószba és máris tálalhatjuk. 
Az elkészítéséhez sok sikert kívánok!

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr1114274929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bubetti 2018.10.03. 21:17:47

nagyon finom lehet! :)

Gyenge Krisztina 2018.10.14. 22:03:15

Hajdú krémsajttal nagyszerű lehet , finom lágy sajt , meg adja az ízét :)
süti beállítások módosítása