Hozzávalók
- 3 dkg élesztő
- 1/2 liter tej
- 1 kg #nagyititka búza finomliszt
- 2 dl tejföl
- 2-3 zacskó Szarvasi Mozzarella Mini
- 1 evőkanál só
- olaj
Elkészítés
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Miután megkelt, a tésztából kb. 6x6 cm-es darabokat vágunk. Picit megnyújtunk és a mozzarella golyókat szépen bevonjuk vele. A tenyerünkben tovább formázzuk a golyókat, hogy szépen egyenletesen, mindenhol bevonja a tészta. Ezután tűzforró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük.
Amennyiben nem használjuk fel az összes tésztát, akkor a maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem fagyasztóban) tároljuk.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi