sagiandi

Az érzékeny bőr is lehet szép

Psorioderm® és Psorioderm® Sensitive teszt

2017. augusztus 07. - sagiandi

pso2.jpg

Bizonyára sokunk életét nehezíti meg, hogy érzékeny a bőrünk, ami sokszor társul kellemetlen bőrtünetekkel (dehidratáltság, bőrszárazság, bőrpír, apró foltok). Azonban az érzékeny bőr is lehet szép, mindaddig, amíg megfelelő figyelmet fordítunk az ápolására. Bőrünk az egyik legfontosabb és legnagyobb szervünk, amit rögtön megmutatunk a világnak. Életmódunk, táplálkozásunk, lelkiállapotunk mind befolyásolja az állapotát. Folyamatosan megújuló védőgátként megvéd a naptól, a széltől és a különböző fizikai és biológiai behatásoktól. A bőr állapota függ az évszaktól (télen a bőr több nedvességet választ ki), a napszaktól (napközben intenzívebb a verejték- és faggyúmirigyek működése) és általános állapotunktól. A nyári napsugarak nem kedveznek az érzékeny bőrnek, mely víz- és zsírhiánnyal küzd, mivel a napsugarak kivonják ezen értékes anyagokat belőle. Manapság a nők, több mint 63 %-ának érzékeny a bőre. Ennek okai többek között a környezetszennyezés, a helytelen táplálkozás, a stressz, a lelki instabilitás és nem utolsósorban a káros vegyi anyagokat tartalmazó kozmetikai termékek. Valamint nagyon sok olyan káros élelmiszer színezék, amit nap mint nap elfogyasztunk.

A kiegyensúlyozott lelki életet, a rendszeres pihenést, gondos ápolást, az egészséges táplálkozást bőrünk is meghálálja. Sokszor írtam már nektek, hogy Bertold kisfiam bőre is rendkívül száraz és érzékeny, illetve  az enyém is. Tudatosan odafigyelek arra, hogy milyen tisztálkodási és testápolási termékeket vásárolok. 

Az elmúlt két hónapban a Psorioderm® kétféle termékcsaládját próbáltuk ki. Az egyik a termékcsaládot én teszteltem, a másik Psorioderm® Sensitive termékcsalád termékeit pedig a kisfiam próbálta ki.

Psoiroderm® Szenzitív termékcsalád

pso3.jpg

Természetes összetevőik révén a Psorioderm® Szenzitív termékek intenzíven táplálják, ápolják és nyugtatják a száraz, érzékeny és irritált bőrt és javítják annak komfortérzetét. Magas nedvességtartalmuk miatt hidratálják a száraz, vízhiányos bőrt. A holt-tengeri só szabályozza a bőr ásványianyag-tartalmát, növeli ellenálló képességét. A Psorioderm® Szenzitív termékek hatékonyan segítik pótolni a bőr hiányzó zsiradékait, gátolja a folyadékveszteséget, megnyugtatják és táplálják a bőrt egész napon át. Parabén- és szalicilsavmentes, bőrgyógyászatilag tesztelt, mesterséges színezéket nem tartalmazó Psorioderm® Szenzitív termékek, illatanyaga nem tartalmaz allergén komponenst, így a babák és gyermekek száraz, érzékeny bőrén is alkalmazhatóak. A Psorioderm® Szenzitív termékek krém, testápoló, tusfürdő és sampon formában kaphatóak.

Magyar Termék Nagydíjas Parabén- és szalicilsavmentes Psorioderm® Szenzitív termékek az ekcémás, atópiás, pikkelysömörös és szeborreás bőr napi ápolására ajánlottak, már 3 éves kor alatt is. Hozzáadott jojoba-, akácméz kivonattal, shea vaj- és E-vitamin tartalommal rendelkeznek. 

A termékcsalád a mindennapos tisztálkodás során nagyon hatásos volt. De kíváncsi voltam, hogy vajon a sós víz által kiszárított bőrre is hatásos lesz-e. Ezért az egy hetes tengerparti nyaralásunkra is elvittük magunkkal a termékeket, mivel biztos voltam benne, hogy a sós tengervíz nagyon ki fogja szárítani a kisfiam bőrét. Féltem attól, hogy bepirosodik és viszket majd neki. Strandolás után a fürdésnél mindig a tusfürdőt használtuk, majd utána a testápolót. Egyszer sem panaszkodott, hogy viszket a bőre vagy húzódik. A krémet is használtuk, ugyanis a mellén egy kisebb területen tapasztaltam, hogy szárazabb a bőre, kicsit már pikkelyes hatása is volt. Kétszer kentem be mindössze az érintett területet, és teljesen megszűntette a száraz bőrfelületet. Nagyon kellemes illatú termékek, talán a gyógynövények egyvelege és egy kis méz illat jellemzi legjobban. Minimálisan habzik, a pumpás kiszerelésének köszönhetően pedig gazdaságos az adagolása.

Psoiroderm® termékcsalád

pso1.jpg

A Psorioderm® termékcsalád tagjai alkalmasak a pikkelysömör, az ekcéma, a szeborrea tüneteit mutató bőr; az erősen korpás, pszoriázisos, szeborreás, viszkető, különösen érzékeny fejbőr mindennapi ápolására. Akár igény szerint naponta többször is lehet alkalmazni a Psorioderm® termékeket a napi bőrápolás során. A termékek gondosan válogatott természetes összetevőkből állnak, és segítenek a bőrt egészségesebbé tenni.

Egyedülállóan kifejlesztett termékcsaládról van szó, melyek a legkiválóbb alapanyagokból készültek: bőrtápláló anyagokban gazdag növényi kivonatokból és olajokból, holt-tengeri sóból,  vitaminokból, ásványi anyagokból. A termékek megnyugtatják az irritált bőrfelületet, csillapítják a viszketést, csökkentik a bőr hámlását. Magas nedvességtartalmuk miatt regenerálják a száraz, felrepedezet bőrt. Kedvező hatásúak a gyulladt bőrfelület általános állapotára. Az aktív összetevők előnyösen hatnak a hámlás folyamatára és megszüntetik az irritációt, a viszketést.

Ezt a termékcsaládot én próbáltam ki. A használat során nagyon megkedveltem a termékeket. Nemcsak azért, mert kellemes gyógynövényes illatuk van, hanem azért is, mert már az első használat után tapasztaltam a hatást. A tusfürdő fürdés során szinte egy vékony réteget képezett a bőrömön, enyhén habozott és ahogy végigsimítottam a bőrömön, egy tükörsima felületet képezett. A testápoló balzsam lágyan krémes formula, amely gyorsan beszívódott, nem hagyott maga után krémes, ragadós érzést. Ezt a termékcsaládot szintén elvittem a nyaralásra, és minden nap használtam. A sós tengervíznek esélye sem volt kiszárítani a bőrömet!

Összességében nagyon elégedett vagyok mindkét termékcsaláddal, hiszen a hozzájuk fűzött reményeket maximálisan teljesítették. Az ár/érték arányuk is teljesen rendben van, mivel gazdaságosan adagolható pumpás flakonban vannak, így nagyon sokáig elég. Aki szereti a kellemes gyógynövényillatot akkor ezeket a termékeket is kedvelni fogja, hiszen nem hivalkodó az illatuk, hanem egy kellemes gyógynövényes illat rejtőzik a flakonokban.

Mindkét termékcsalád Magyar Termék Nagydíjat nyert, hatásuk klinikai vizsgálatokkal bizonyított, alkalmasak a pikkelysömör, az ekcéma, a szeborrea tüneteit mutató bőr; az erősen korpás, pszoriázisos, szeborreás, viszkető, különösen érzékeny fejbőr mindennapi ápolására.

Akár igény szerint naponta többször is lehet alkalmazni a Psorioderm® termékeket a napi bőrápolás során. A termékek gondosan válogatott természetes összetevőkből állnak, és segítenek a bőrt egészségesebbé tenni. Magyar termékek a psoriasisos bőr mindennapi ápolására. 

Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász - kozmetológus szakorvos ajánlásával!

A termékek elérhetők

a patikákban, 
valamint a www.eventuspharma.hu webshopon. 


Nyíregyházán 
a Derma-Art Magánbőrgyógyászat és Szépségklinikán 

www.dermaart.hu
www.facebook.com/dermaartclinic.hu

 és  a Derma-Art Szépségponton
www.facebook.com/szeretemaborompont

Jó szívvel ajánlom az érzékeny bőrű gyermekeknek és felnőtteknek!

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr4012719940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása