sagiandi

INTEX vízforgatós medence tesztelés - 3. rész - Medence vegyszer

A SportSarok.hu webáruház kínálatából

2018. július 26. - sagiandi

Az előző cikkeimben a fémvázas INTEX vízforgatós medence szettet és annak üzembe helyezését mutattam be nektek, illetve a Medence takarót, de mivel szeretnék teljes képet adni arról, hogy milyen is otthon egy saját "strand" üzemeltetése, ezért indokolt a vegyszerek bemutatása is, hiszen a medence higiénikus tisztán tartása a legfontosabb feladat az üzemeltetés során. 

img-5762joo.jpg

Ha hosszútávon tervezzük használni az INTEX medencénket, akkor a megfelelő kiegészítők mellett fontos a medence vizének a karbantartása is. A víz karbantartása szinte gyerekjáték, hiszen alkalmanként csak 15-30 percet vesz igénybe. Ezt az időt még a gyerkőcök is türelemmel ki tudják várni. 

img-5216.jpg
A medence vizének fertőtlenítésére az alábbi termékeket ajánlom:
1. MAXI-KOMBI klórtabletta
2. Úszóadagoló

A MAXI-KOMBI klórtabletta 90% klórtartalommal algaölő és pelyhesítő adalékkal, triklórizocianursav hatóanyaggal rendelkezik. 
- Az algaölő a vízbe kerülő algaspórák elleni védelemhez szükséges.
- A pelyhesítőszer a vízszűrő berendezés hatékonyságát növeli és segít a medence kristálytiszta vízének megőrzésében.
- A klór minden kerti medence elengedhetetlen tartozéka. A fürdővíz fertőtlenítésének alapja.

Fürdés előtt az úszóadagolót 15-30 percre a vízbe helyezzük, ez idő alatt nem szabad fürdőzni.  eltelt. A hatóidő leteltével eltávolítjuk az úszóadagolót a vízből és indulhat a pancsolás! 

Az úszóadagoló nagyon praktikus eszköz, hiszen a kupakját lecsavarva, csak belehelyezzük a klórtablettát, majd visszazárjuk és a vízbe tesszük. Az úszóadagoló lebeg a vízen, miközben az alsó részén lévő nyilásokon a víz kimossa belőle a klórtabletta hatóanyagait. Egy tabletta nagyon sokáig elég, nekünk még mindig az első tabletta van az úszóadagolóban, és majdnem minden nap 15 percre a vízbe tesszük. 
15 perc eltelte után látványos a változás, megszünteti a víz zöldes színét és a fertőtlenítésben is biztosak lehetünk. 

img-4767.jpg

A szakszerű fertőtlenítés után már indulhat is a pancsolás a kristálytiszta vízben! :)

Jó szívvel ajánlom nektek is az INTEX medencéket és medence tartozékokat, hiszen egész nyáron a saját kertetekben élvezhetitek Ti is a hűsítő fürdőzést, és a kellemes kikapcsolódás pedig garantált! A medencék és a kiegészítők teljes választékát keressétek a Sportsarok.hu webáruházban!

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr4414143137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása