sagiandi

Klasszikus amerikai almás pite

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. október 18. - sagiandi

Beköszöntött az ősz, és visszatért az egyik kedvenc és legsokoldalúbban felhasználható gyümölcsünk fő szezonja: az almáé. Ha pedig alma, akkor mindenkinek az első süti, ami eszébe jut, az az almás pite. Most a klasszikus amerikai rácsos pitét készítettem el, melyet biztosan Ti is sokszor láttatok már különböző filmekben. Ha kedvet kaptatok az elkészítéséhez, akkor mutatok egy könnyű és egyszerű receptet, amelyet kezdő háziasszonyok is bátran bevállalhatnak!

applepiejav1.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg Nagyi titka finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • fél csomag  Dr. Oetker sütőpor
  • csipetnyi só
  • 1 dl tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 5-6 db alma
  • cukor
  • fahéj (én Mézeskalács fűszerkeveréket használtam)

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót keverjük össze egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a vajat is és kézzel mozsoljuk össze. Adjuk hozzá a tejfölt, ez segít majd, hogy a tészta összeálljon és könnyen formálható legyen. Vajazzunk ki egy kerek piteformát és szórjuk meg egy kevés liszttel. A tésztát osszuk ketté, a nagyobb részét nyújtsuk kör alakúra és terítsük szét a piteformában úgy, hogy a szélére is jusson. Ha kilóg, vágjuk le és adjuk hozzá a maradék tésztához.

Az süti előkészítése:

Hámozzuk meg és reszeljük le az almákat, ízesítsük fahéjjal (én most Mézeskalács fűszerkeverékkel próbáltam ki) és kevés cukorral. Halmozzuk a tölteléket a tésztára, és egy kanál segítségével oszlassuk el egyenletesen. A tészta másik felét nyújtsuk ki, majd vágjunk belőle 1 cm széles csíkokat, amiket aztán rácsos elrendezésben tegyünk a pite tetejére.

Előmelegített 180 fokos sütőben 20–25 percig süssük. Várjuk meg amíg kihűl annyira, hogy vágni lehessen. Szeleteljünk tortaszeleteket belőle. A tetejére szórjunk porcukrot, kínálhatjuk tejszínhabbal vagy egy-egy gombóc hideg vaníliafagylalttal.

applepiejav2.jpg

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr5714308939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tunde Laszlo 2018.10.18. 22:26:17

Köszönöm szépen a csodás receptet. A hideg téli estékre készíteni fogok midenképp. A mézeskalács fűszer miatt karácsonyi sütiként is elkészítem majd :)
süti beállítások módosítása