sagiandi

Töltött gombafejek

A Sikeres Háziasszonyok konyhájából

2018. október 31. - sagiandi

Ha olcsó és finom vacsorára vágysz, ami ráadásul gyorsan el is készül, sőt még a családi kasszát sem terheli, akkor készíts töltött gombát! Mutatok egy pofonegyszerű vega alapreceptet, amelyet gazdagíthatsz a végtelenségig, igazából csak a fantáziádon múlik, hogy mit adsz még hozzá.

toltott_gomba.jpg

Hozzávalók
8-10 nagyobb fej gomba
15 dkg ízesebb sajt,  például cheddar sajt
1 #riceland főzőtasakos rizs (125 gr)
2,5 dl tejföl
2 dkg vaj
1 tojás
1 csipetnyi szerecsendió
só, frissen őrölt bors

Elkészítés
Végtelenül egyszerű lesz a dolgod.  A gombákat tisztítsd meg, majd tépd ki a szárukat, ügyelve, hogy ne törjenek bele, hanem szépen kijöjjenek a helyükről. A kitépett szárakat vágd egészen apróra, akár össze is turmixolhatod. A rizst főzd meg, keverd hozzá a felaprított szárat, fűszereket, a tojást majd mehet hozzá a tejföl is. Keverd össze az egészet, majd adagold szépen a gombafejekbe. A sajtot reszeld egy tálba majd szépen szórd meg a gombák tetejét. 

Egy tepsit vagy tűzálló tálat vajazz ki, tedd bele a töltött gombákat és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt süsd őket készre. 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

A bejegyzés trackback címe:

https://sagiandi.blog.hu/api/trackback/id/tr3914336541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter Éles 2018.11.02. 17:18:37

Fanatikus gombarajongó vagyok! Tuti recept!
süti beállítások módosítása