Ha olcsó és finom vacsorára vágysz, ami ráadásul gyorsan el is készül, sőt még a családi kasszát sem terheli, akkor készíts töltött gombát! Mutatok egy pofonegyszerű vega alapreceptet, amelyet gazdagíthatsz a végtelenségig, igazából csak a fantáziádon múlik, hogy mit adsz még hozzá.
Hozzávalók
8-10 nagyobb fej gomba
15 dkg ízesebb sajt, például cheddar sajt
1 #riceland főzőtasakos rizs (125 gr)
2,5 dl tejföl
2 dkg vaj
1 tojás
1 csipetnyi szerecsendió
só, frissen őrölt bors
Elkészítés
Végtelenül egyszerű lesz a dolgod. A gombákat tisztítsd meg, majd tépd ki a szárukat, ügyelve, hogy ne törjenek bele, hanem szépen kijöjjenek a helyükről. A kitépett szárakat vágd egészen apróra, akár össze is turmixolhatod. A rizst főzd meg, keverd hozzá a felaprított szárat, fűszereket, a tojást majd mehet hozzá a tejföl is. Keverd össze az egészet, majd adagold szépen a gombafejekbe. A sajtot reszeld egy tálba majd szépen szórd meg a gombák tetejét.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat vajazz ki, tedd bele a töltött gombákat és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20-25 perc alatt süsd őket készre.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi